Highload fwdays'19

Conference for architectures, engineers and CTOs
Program
Event is over
Highload fwdays'19
Event is over
done
Event is over

Registration for the next conference Highload fwdays'20 is open!

Register

Highload fwdays'19 is a large-scale developer conference that is dedicated to the development of high loaded technological projects, architecture, databases, DevOps, Security, Data Science etc. Among our speakers, there are engineers from Google, Netflix, Amazon and Stack Overflow co-founder.

Take a look at how conference was held:



  • Architecture

    Monolith vs microservices, Event-driven architecture, Serverless, Scaling, Security, Data Science, Big Data

  • Databases

    Performance Tuning, SQL vs NoSQL, Scaling / Sharding, Multiple Database Combinations, Kafka, Security

  • DevOps

    In House vs Cloud Infrastructure, Kubernetes, Docker, Gitlab, AWS, Google Cloud, Culture, Big Data, CI / CD

  • Tech / Team Leads

    Team management, culture, motivation, growth, remote distributed work, Time Management

Speakers

Program

Main Stage
Track A
Track B
Track C
09:00
Registration, tea/coffee
1 hour 30 min
10:30
Opening
10 min
11:20
Coffee-break
30 min
11:50
100 releases per day
[Architecture]
Dmytro Voloshyn
Preply.com
Continuous delivery for Machine Learning, the future of MLOps
[DevOps]
Kyrylo Perevozchykov
DataRobot
Developing Serverless Applications with GraphQL
[Architecture][eng]
Marcia Villalba
AWS
12:30
Break
15 min
12:45
Discussion panel "Architecture"
Moderator: Oleksii Petrov
Dmytro Lavrinenko , Maksym Bezuglyi, Yevgen Lysenko, Dmitry Menshikov, Anastasiia Voitova
Panel discussion "Tech / Team Leads"
Moderator: Dmytro Nemesh
Illia Seleznov, Kirill Latysh, Dmytro Voloshyn, Alexandr Marchenko
Discussion panel "DevOps"
Moderator: Oleksandr Milushev
Mikalai Alimenkou , Dmytro Patkovskyi, Mykhailo Storcheus, Anton Grishko
Discussion panel "Databases"
Moderator: Denis Reznik
Alexander Solovyov , Andrey Varenyk, Alexey Vasiliev, Nedashkivskyi Yevhen
13:25
Lunch
1 hour 15 min
14:40
Neo4j for resolving graph-based problems
[DB]
Andrey Varenyk
Turisto
Autoscale - pay when you earn
[Architecture]
Kirill Latysh
Сools Inc
Default to Open: Creating a DevOps Culture
[DevOps][eng]
Katrina Novakovic
Red Hat
15:20
Break
20 min
15:40
Complex Application Design
[Architecture]
Orkhan Gasimov
GlobalLogic
Kafka deployment at Scale
[DB]
Oleksandr Nitavskyi
Criteo
Building SQL firewall: insights from developers
[Security]
Artem Storozhuk
Cossack Labs
16:20
Coffee-break
30 min
17:30
Prize raffle / Break
40 min
18:10
The role of catastrophic failure in software design
[Architecture][eng]
Jeff Atwood, Michael Krakovskiy
Stack Overflow, Modern Guild
18:50
Afterparty [4th floor]

The conference in figures

Main Partner
Silver Partners
Partners

Venue

Kyiv, Mercure Congress Hall, 5th floor
How to get
Sign in
Or by mail
Sign in
Or by mail
Register with email
Register with email
Forgot password?