Highload fwdays'18

Conference for architectures, engineers, data scientists and CTOs
Program
Highload fwdays'18

Highload fwdays'18 is a large-scale developer conference that will gathers more than 1000 participants. It is dedicated to the development of high loaded technological projects in real-world conditions, architecture, databases, Data Science, DevOps etc. Among our speakers are experienced Ukrainian and international developers and experts. Each speaker goes through several stages of selection and rehearsals, thus the highest possible level of the program is guaranteed.

Highload fwdays'18 will be held in 4 tracks of talks and Speakers' Corner. Conference’s audience is developers of different levels, team leads, architects, CTOs and other technical specialists. The talks are provided in English, Ukrainian and Russian.

Take a look at how Highload fwdays conference was held in 2017 and last year's program:


Join us in Facebook and Telegram.

Diversity tickets

We want to make Fwdays conferences available for everybody! It’s a pleasure to announce the launch of Diversity tickets program for Highload fwdays'18 conference! It is an opportunity to attend the conference for those who are less represented in the IT community and those who need the financial help. Please fill in the form below to apply for Diversity tickets.

Diversity tickets


The deadline for application is August 24. There will be 4 people who will randomly get the tickets after thorough checks from Fwdays orgs and get the e-mails by August 28. The discounted diversity tickets are at UAH 500 (~$18) per ticket. These tickets are possible with the help of Cloudflare company and our speaker Helen Tabunshchyk.

Speakers

Program

The final program will be available by September 12. Talks may be reordered

Main stage
Track A
Track B
Track C
09:30
Registration & morning tea/coffee
1 hour
10:30
Opening ceremony
10 min
10:40
Make Your Data FABulous
[eng][middle]
Philipp Krenn
40 min
Handling large amounts of traffic on the Edge
[eng]
Helen Tabunshchyk
40 min
Surviving Elasticsearch
[all]
Vitaliy Kharytonskiy
40 min
11:20
Coffee-break #1
30 min
11:50
Modern Enterprise Data Architecture
Oleksiy Illyashov
40 min
12:30
Break
10 min
12:40
Make it fast
Alexander Solovyov
40 min
Running Functions at the Edge
[all]
Dmitry Lavrinenko
40 min
13:20
Lunch
1 hour 10 min
14:30
PropTech product enhancement using ML
Vladimir Kubytskyi
40 min
It Scales Until It Doesn’t
Dmitry Tiagulskyi, Yaroslav Yermilov
40 min
Data science from the trenches
[all]
Vsevolod Solovyov
40 min
15:10
Break
10 min
15:20
Talk to be announced
Maksim Korzhenevsky
40 min
Measuring performance variability of EC2
[eng]
Henrik Ingo
40 min
16:00
Coffee-break #2
30 min
17:10
Break
10 min
17:20
18:00
Prize drawing from partners
20 min
18:20
Closing ceremony & family photo
10 min
18:30
AfterParty
2 hours 30 min

Ticket price

Early bird
100 tickets Sold
2 900 UAH ≈$110
Late Bird
150 tickets Sold
3 400 UAH ≈$129
Regular
500 tickets
3 900 UAH ≈$148
Buy for 3 900 UAH ≈$148 Buy
Last chance
150 tickets
4 500 UAH ≈$171
Discount for participants of previous conferences is 20% 
It will be added automatically to account where you made a purchase previously
Gold Partners
Silver Partners
Bronze Partners
Partners
Info partners
More about partners

Venue

Kyiv, Mercure Congress Hall
How to get
Sign in
Or by mail
Sign in
Or by mail
Register with email
Register with email
Forgot password?

Pay for other participants Cancel
Add promo code to get discount Cancel